Podcast-episoder om :

#30 Et nytt liv ved hjelp av LinkedIn

karriere Sep 29, 2021
 

For ett år siden hadde Fredrik Fornes bare en enkel LinkedIn profil. Men da han skiftet karriere fra journalistikk til markedsføring, bestemte han seg for å steppe opp og finne ut hvordan Linked-In fungerte. 

12 måneder senere har Fredriks innlegg på Linked-In blitt lastet ned en million ganger, han har fått massevis av jobbtilbud og takket nylig ja til å bygge opp Hubify Communication – og ble nylig kåret til Årets Talent på Sosiale Mediedager 2021. 

Fredrik er overbevist om at LinkedIn er stedet å være – også for oss med et mer distansert forhold til personlig merkevarebygging. 

I denne episoden deler han tips, råd og fallgruvene du absolutt bør unngå når du skal gjøre LinkedIn til din arena for faglig utvikling og nettverksbygging.

Følg Fredrik på LinkedIn. Han har også en egen...

Les mer

#29 Smertefulle nye begynnelser

karriere May 03, 2021

– Du kommer ikke til å vinne. Ingen blir imponerte over teknikken din. Men du kommer ned. Det er det viktigste. For det er der det begynner.

Coach Laila Stange husker slalomtrenerens ord da hun skulle sette utfor Bavallen på Voss for første gang som 15-åring, ikke minst når hun møter mennesker som vurderer å skifte jobb eller karriere.
– Klart det er skummelt!

I denne episoden av Snakk om jobb! snakker Laila og jeg  om hvorfor utvikling innebærer at du MÅ bevege deg utenfor det som er trygt og vanlig.
Selv satte Laila utfor - igjen og igjen - og ble etterhvert Norgesmester. Men når det gjelder arbeidslivet er hun tilhenger av små skritt.

Les mer

#28 Bli kjent med ditt viktigste arbeidsverktøy: deg selv

kommunikasjon ledelse Feb 04, 2021
 

Jeg tror alle mennesker ønsker å gjøre en god jobb, ledere som medarbeidere. Men en ting mange glemmer er at det aller viktigste arbeidsverktøyet vi har, er oss selv. Derfor er det å bli kjent med deg selv jobb nummer 1 hvis du ønsker å bli en bedre leder eller medarbeider.

Du må skjønne hvordan du funker, hva som gir deg energi eller hva som gjør at du bare mister gnisten og trekker deg tilbake på hjemmekontoret.

Å bli kjent med deg selv handler også mye om å forstå hvordan du virker på andre. Kan det hende at det du tenker på som en styrke ved deg, for eksempel at du er klar og tydelig, kan oppfattes som uvennlig og alt for direkte? Eller at din empatiske stil og evne til omsorg, kan oppfattes som svak ledelse?

En dame som har jobbet mye med disse spørsmålene er Kristin Aase. Hun er i dag leder- og teamutvikler, men har lang bakgrunn som leder selv,...

Les mer

#27 Drømmen om en annen jobb

karriere Jan 03, 2021
 

Jobber forandrer seg. Mennesker forandrer seg. Men vi gjør det ikke alltid i takt. Det som en gang var en glitrende match mellom deg og jobben din, behøver ikke være det i dag. Kanskje er det på tide å prøve ut en helt annen vei?

Les mer

#26 Fra Dagsrevyen til differensiallikninger

karriere Dec 18, 2020
 

Aina Fossum drømte om differensiallikninger og avansert matematikk – ganske langt unna producer-jobben hun hadde i Dagsrevyen. Hun valgte å forfølge drømmen og gikk til studieliv og nytt arbeidsmiljø i godt voksen alder. Ikke alt var like gøy, men Aina har aldri angret. Matematikk er det vakreste hun vet, og hun kan ikke tenke seg et liv uten.

Les mer

#25 Forlagsdirektøren som kjedet seg

karriere Dec 01, 2020
 

Selv spennende og attraktive jobber blir rutine etterhvert. Da oppstår spørsmålet: Skal du bruke resten av livet på å hygge deg med kjøttbeinet ditt – eller er det på tide å gjøre noe helt annet?

Kari Spjleldnæs var 52 år og forlagsdirektør i Ascehoug da hun sa opp jobben for å finne på noe nytt og vanskelig.

Les mer

#24 Var gründer, ga opp og lever godt med det

karriere Sep 30, 2020
 

Når vi hører om gründerlivet, er det ofte suksesshistoriene det snakkes om. Det er mindre fokus på de gründerne som etter noen år må legge bort drømmen og innse at det ikke går. Hvordan er det egentlig å ha vært grunder? 

I denne episoden snakker jeg med to ex-grundere. Johan Grieg Alberts startet og drev forlaget Grieg bok. Anneli Skudal drev Next2five, en online karrriereveileder. Både Anneli og Johan endte med å legge ned firmaene sine etter noen års virksomhet. Likevel er de tydelige på at gründerlivet var lærerikt og morsomt og absolutt ikke noe de ville ha vært foruten. 

Les mer

#23 Design din egen karriere underveis

karriere Jul 06, 2020
 

Går det an å designe sin egen karriere i et arbeidsliv som endrer seg hele tiden? Går det an å finne en ny vei og lære av de valg man har tatt? Og hvordan gjør man det helt konkret?
I denne episoden snakker jeg med lederveileder Agnethe Ellingsen, som mener at designtenkning, en populær metode innen innovasjon og nyskapning, også kan brukes for å utvikle egen karriere. Hun har skrevet boken "Karrieredesign. Meningsfull karriere i et foranderlig arbeidsliv" (Universitetsforlaget) og har selv bred erfaring innen leder- og karriererådgivning. 

Les mer

#22 Hodejegers råd til alle på leit

karriere Jun 21, 2020
 

Per Marum i rekrutteringsselskapet Panamera IMD jakter på nysgjerrighet og motivasjon når han intervjuer kandidater til stillinger. Uansett stilling eller jobb, handler det om å finne mennesker med lyst og evne til å lære. 

Les mer

#21 Signy Fardal om livet som ex-sjefredaktør

karriere ledelse May 01, 2020
 

If you don't love it, leave it, anbefaler Signy Fardal, som sa opp sjefredaktør-stillingen i Elle etter 20 år. Et drøyt år etter at hun sluttet, reflekterer hun om oppturer og nedturer i livet som ex-redaktør, jobbmarkedet for 50-åringer og egen identitet. Hvem er vi egentlig - når vi ikke lenger har en jobb?

Les mer
1 2 3 4
Close

Ja, jeg vil ta Karrieresjekken